Info

Zomerhappening gaat door, maar niet in de gekende vorm. We moeten rekening houden met een pak veiligheidsmaatregelen, maar gaan hoe dan ook voor een gezellige 15e augustus. We begrijpen echter dat er nog een pak vragen kunnen opduiken. Hieronder beantwoorden we de meeste, anders kan je terecht in de chatbox!

Veelgestelde vragen

Gaat Zomerhappening door?


Ja! Al zal dat niet in de gekende vorm zijn. Geen vol park met animatie, straattheater, live acts, foodtrucks, ... We houden het beperkt en gezellig. Volgens de corona-maatregelen. Verwacht een zomerterras met streekbieren en vertier. Daarnaast voorzien we ook enkele wandelingen. Zowel in en rond Opwijk (vanaf 15 juli), als in het park zelf (vanaf 15 augustus).
Welke wandelingen zijn er?


Van 15 juli tot 31 augustus kan je drie routes in en rond Opwijk trotseren, van 4 km tot 10 km. De kortste is perfect doenbaar met de kinderwagen en volgt een pijlentraject. Voor de grotere twee volg je best het downloadbaar plannetje. Van 15 tot 31 augustus kan je in park Hof ten Hemelrijk een heuse, interactieve Belevingswandeling volgen. Meer info bij ' Wandelingen'!
Op 15 augustus zak ik dus af naar het park?


Nou, mag zeker, maar zorg er wel voor dat je gereserveerd hebt voor ons terras. Dat kan bij 'Reserveren'. Je kan een blok van 4,5 uur voor je bubbel reserveren, aan €3 pp. Reserveren kan van 16u - 20u15 en van 20u30 - 01u. Beide blokken reserveren is toegestaan. In elk blok is er animatie voorzien. Last but not least kan je een apero-box bestellen, met vijf hapjes voor €10. Afzakken zonder reservatie heeft geen zin!
Tellen kinderen onder 12 mee bij het reserveren van stoelen?


Ja. Virologisch zijn ze dan wel minder vatbaar, organisatorisch is het simpelweg handig om weten hoeveel stoelen er klaar moeten staan. De cultuurwereld bevindt zich daarnaast in barslecht weer, we kunnen elke €3 dubbel en dik gebruiken.
Is er opnieuw een rist foodtrucks?


Neen. Corona-gewijs proberen we dat aanbod te vervangen met de apero-box. Daarin verzamelen we vijf heerlijke hapjes van Opwijkse handelaren (Gusto Italiano, Taxus, a'Muze, Singel 9 en Spar Elite) aan €10. Reserveren is mogelijk tot zondag 9 augustus, 23u59 via deze link.
Is er kinderanimatie?


Vanaf 15 augustus kan je de Belevingswandeling te lijf gaan. Op die interactieve trip door park Hof ten Hemelrijk zal je op enkele stopplaatsen unieke attributen kunnen gebruiken! Deze hebben we in een zakje verzameld, en kan je aan €5 verkrijgen in het toeristisch infopunt van Opwijk. Openingsuren daar zijn zaterdag van 10 tot 12 uur en op zondag, brug- en feestdagen van 14 tot 16 uur (op 15 augustus uitzonderlijk van 15u tot 17u!).​ Ook in Nijdrop kan je vanaf 15 augustus terecht voor een attributenzakje; telkens op maandag- en dinsdagvoormiddag of 's avonds op de Zomerbar! Op het terras zelf blijft het beperkt qua kinderanimatie. We hebben gezocht naar acts, maar helaas niets gepast gevonden. Vanwege de corona-crisis staat vele artiesten hun zomeract niet op punt - of kan 'onzen bruinen' het simpelweg niet trekken met het beperkte budget vanwege de gelimiteerde capaciteit.
Wat als het regent?


Dan verhuizen we naar binnen, waar het helaas maar 100 personen toegelaten zijn. Hoop dus even mee dat die 28° en 10% neerslagkans zo blijven!
Kan ik de apero-box bestellen als take-away, zonder op het terras te blijven?


Ja.
Kan ik mijn zwart geld kwijt op Zomerhappening?


Daar doet u mee wat u wil, maar wij accepteren enkel cashless betalingen via Bancontact of Payconiq!
Wat zit er in de apero-box?


Bij deze de samenstelling van onze hapjesbox: - glaasje van zalmkaas met gerookte hamsnippers en rucola (Singel 9) - Caesar salad-wrap met gerookte kip, Romeinse sla en ansjovis (A'muze) - vis-ballotine met zeewiermayonaise (Taxus) - buffelmozzarella in een jasje van Italiaanse ham (Gusto Italiano) - truffelsalami (Spar Elite)